One carrot a day keeps the optician away๐Ÿฅ• ๐Ÿ‘€ | Kruytzer

Perfect vision is the new standard

One carrot a day keeps the optician away๐Ÿฅ• ๐Ÿ‘€

One carrot a day keeps the optician away๐Ÿฅ• ๐Ÿ‘€

๐™Š๐™ฃ๐™š ๐™˜๐™–๐™ง๐™ง๐™ค๐™ฉ ๐™– ๐™™๐™–๐™ฎ ๐™ ๐™š๐™š๐™ฅ๐™จ ๐™ฉ๐™๐™š ๐™ค๐™ฅ๐™ฉ๐™ž๐™˜๐™ž๐™–๐™ฃ ๐™–๐™ฌ๐™–๐™ฎ ๐Ÿฅ• ๐Ÿ‘€

Niet helemaal waar natuurlijk....๐Ÿ˜†  Maar wist je dat je goed voor je ogen zorgt als je wortels eet? In wortels zit bรจtacaroteen. Dit stofje wordt omgezet in vitamine A. Deze vitamine is heel belangrijk voor het goed functioneren van je ogen.

Daarom delen we graag deze gezonde variant van carrot cake: makkelijk, maar 9 ingrediรซnten en super lekker!

Wat heb je nodig?

TAART

  • 300 gram wortels
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 16 gram bakpoeder
  • 75 ml Griekse yoghurt
  • 3 bananen
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 100 ml kokosolie

DECORATIE

  • 400 ml biologische kokosmelk
  • 1/2 theelepel vanillepoeder

EN BAKKEN MAAR...

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. Was, schil en rasp de wortels.
  4. Doe het speltmeel samen met het bakpoeder, de speculaaskruiden, bananen, geraspte wortels, griekse yoghurt, een snuf zout en 100 ml kokosolie in een keukenmachine.
  5. Mix het beslag tot een redelijke egale massa waarin nog wat kleine stukjes banaan zitten.
  6. Doe het mengsel in het cakeblik en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Test met een houten prikker in het midden van de cake of deze gaar is; als de prikker er droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, laat nog iets langer bakken. Laat hem tot slot even afkoelen.

DE WORTELS OP DE TAART

  1. Zet het ongeopende blik kokosmelk minstens 1 uur in de koelkast. Open het blik aan de onderkant en schenk de waterige vloeistof weg (of bewaar die voor een ander recept).
  2. Schep de gestolde kokosmelk in een mengkom. Voeg het vanillepoeder toe en klop de melk met een elektrische mixer een paar minuten tot hij dik en romig is.
  3. Het oog wil ook wat, dus decoreer jouw taart!

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht