Komt er in jouw familie glaucoom voor? โš ๏ธ | Kruytzer

Perfect vision is the new standard

Komt er in jouw familie glaucoom voor? โš ๏ธ

Komt er in jouw familie glaucoom voor? โš ๏ธ

๐—ž๐—ผ๐—บ๐˜ ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ถ๐—ป ๐—ท๐—ผ๐˜‚๐˜„ ๐—ณ๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—น๐—ฎ๐˜‚๐—ฐ๐—ผ๐—ผ๐—บ ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ? โš ๏ธ

Glaucoom, beter bekend als een verhoogde oogdruk, is een sluipende oogziekte die geleidelijk ontstaat, waarbij de oogzenuw steeds verder onherstelbaar beschadigd raakt. 

Meestal komt dat door een verhoogde oogdruk maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn, deze oogziekte komt veel voor bij mensen boven de 40 jaar en zal in het begin nauwelijks klachten geven. Zonder behandeling ontstaat heel langzaam blijvend verlies van je gezichtsveld en leidt het uiteindelijk tot blindheid. ๐Ÿ˜ฎ 

Daarom is het belangrijk om jouw ogen preventief te laten controleren op glaucoom.โ˜๏ธ Zeker wanneer deze oogziekte in jouw familie voorkomt. 

Alleen de oogdruk meten geeft onvoldoende informatie of er wel of geen sprake, of een vermoeden is op glaucoom. Daarom onderzoeken wij jouw ogen met onder andere een ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ข๐—–๐—ง-๐˜€๐—ฐ๐—ฎ๐—ป die de structuren van jouw netvlies en oogzenuw zichtbaar maakt. 

๐Ÿ” Wil jij graag meer weten of een glaucoomonderzoek laten uitvoeren? 

โœ… Maak dan een afspraak met een van onze optometristen via www.kruytzeroptiek.nl/afspraak-inplannen

Terug naar het nieuwsoverzicht