Multifocale lenzen | Kruytzer

Als je met liefde kijkt is alles op sterkte

Multifocale lenzen

Multifocale lenzen

Bij de meeste mensen beginnen leesklachten vanaf het veertigste levensjaar. Onze ooglenzen worden minder flexibel naarmate we ouder worden. Hierdoor kunnen we voor dichtbij steeds moeilijker zien. We houden ons leeswerk of de telefoon steeds verder weg, totdat onze armen echt niet meer langer worden. Herkenbaar? Dan kunnen je ogen wel wat hulp gebruiken. Er zijn verschillende oplossingen zoals het dragen van een leesbril of een multifocale bril. Als je liever geen bril wilt dragen dan bieden multifocale lenzen oftewel leeslenzen een ideale oplossing.  

man-contactlens-kruyzter.jpeg

Wat zijn multifocale lenzen?

Multifocale lenzen hebben een speciaal leesgedeelte. Met deze lenzen kun je zowel veraf als dichtbij comfortabel zien. Je hebt geen (aparte) leesbril meer nodig. Het is een perfecte oplossing als je liever geen bril draagt of het vervelend vindt om een leesbril in combinatie met je verte lenzen te gebruiken. 

Meer weten of multifocale lenzen uitproberen? 

Wij onderzoeken welke optie het beste bij jouw ogen past. Maak een afspraak in onze winkel en laat je adviseren door onze contactlensspecialisten.

Liever geen leesbril?

Kom multifocale lenzen uitproberen!

Maak snel je afspraak!

Kruytzer_Optiek_241121-0462.jpg

Voordelen 
multifocale lenzen:

  • Geschikt voor veraf รฉn dichtbij
  • In iedere situatie scherp zicht
  • Groter blikveld dan met een bril
  • Zonnebril op sterkte niet meer nodig

Kan iedereen multifocale lenzen dragen?

Multifocale lenzen bieden voor velen een ideale oplossing. We zullen echter wel goed moeten onderzoeken of jouw ogen geschikt zijn hiervoor. Dat is afhankelijk van de sterkte die je nodig hebt, de conditie van de traanlaag van je ogen en je dagelijkse bezigheden.

Hoe werken multifocale lenzen?

Met multifocale lenzen kun je zowel veraf als dichtbij scherp zien. De delen waarmee je leest, zitten bij deze lenzen rondom. Je kijkt daardoor altijd door beide sterktes tegelijk en je hersenen filteren automatisch het scherpste beeld eruit. Er zijn echter verschillende ontwerpen, onze contactlensspecialist zal het type multifocale lens afstemmen op jouw kijkbehoeftes. Maak een afspraak in onze winkel en laat je adviseren. Liever telefonisch een afspraak maken?

Bel nu

 Kan iedereen wennen aan multifocale lenzen?

Naast de vele voordelen van multifocale lenzen zijn er helaas ook enkele nadelen. Het aanpassen kan lastiger zijn vanwege verschillende kijkervaringen. Het kan gepaard gaan met nachtblindheid en wazig of schimmig zicht tijdens de aanpassingsperiode. Daarnaast zijn multifocale lenzen duurder vanwege het complexere ontwerp.

hand-met-contactlens-kruytzer.jpeg

Wat kosten multifocale lenzen?

Kruytzer Lensplan

Wij bieden multifocale lenzen in ons Kruytzer Lensplan aan. Dat betekent dat je een abonnement afsluit en de lenzen per maand betaald. De kosten zijn afhankelijk van het type lens, zachte multifocale maandlens, een multifocale daglens of een multifocale vormstabiele lens.

Aanpaskosten multifocale lenzen

Onze ogen zijn uniek en daarom is er geen pasklare oplossing. Bij een nieuwe aanpassing van multifocale lenzen controleren we de sterkte en de gezondheid van je ogen. Ook bepalen we of je ogen geschikt zijn voor het dragen van contactlenzen. De intake inclusief onderzoek duurt 50 minuten tot een uur. Na het onderzoek bestellen we een setje proeflenzen die je meekrijgt om te proberen. Het kan zijn dat er meerdere proefpassingen (met verschil in sterkte, type en merk) volgen om voor jou de perfecte lenzen te vinden.

De aanpaskosten voor multifocale lenzen bedragen 105,-. Lenzeninstructies, onderhoud en nacontrole zijn bij de prijs inbegrepen.

Gratis multifocale lenzen uitproberen

MULTIFOCALE LENZEN UITPROBEREN?

Wil je meer weten over lenzen met een leesgedeelte of wil je multifocale lenzen uitproberen? 
Maak een afspraak in onze winkel en laat je adviseren door onze contactlensspecialisten. 

Afspraak maken