Contactlenzen | Kruytzer

Als je met liefde kijkt is alles op sterkte

Contactlenzen

Contactlenzen

In vrijwel iedere situatie is het mogelijk om lenzen te dragen. Met de opkomst van nieuwe technologieën zijn er ook steeds meer mogelijkheden, zo kies je gemakkelijk een optie die bij jouw levensstijl past. Onze contactlensspecialisten kijken graag samen met jou naar je leefstijl. Zo vinden we snel een kijkoplossing waar jij je vertrouwt bij voelt. 

Home_Contactlens_01.jpeg

Wist je dat?

  • Je in contactlenzen vaak een andere sterkte hebt dan in je brilglazen?
  • Topsporters zoals Cristiano Ronaldo ook contactlenzen dragen tijdens hun prestaties?
  • Water schadelijk kan zijn voor je ogen? Reinig je contactlenzen dus altijd met lenzenvloeistof.

Daglenzen of maandlenzen

Steeds vaker kiezen mensen voor daglenzen. Het is makkelijk, hygiënisch en je hebt geen gedoe met het reinigen van de lenzen. Iedere dag een nieuwe schone lens geeft nou eenmaal een heerlijk fris draagcomfort. Als je iedere dag een nieuwe lens inzet, heb je ook geen contactlensvloeistof nodig. 

Maandlenzen gebruik je 30 dagen. Als je de lenzen uitdoet, reinig je ze eerst om ze vervolgens in de lenshouder met contactlensvloeistof op te bergen. De maandlenzen koop je per halfjaar, dus zes paar lenzen inclusief de vloeistof. 

Plan afspraak

Multifocale lenzen

Met multifocale lenzen heb je op ieder gewenst moment een scherp zicht: zowel voor veraf als voor dichtbij, maar zeker ook aan het beeldscherm. De ontwikkeling in multifocale lenzen gaat in rap tempo en zorgt voor veel comfort. Je kiest voor dag-, maand- of vormstabiele lenzen. Onze contactlensspecialisten gaan graag met je in gesprek om erachter te komen welke lens bij jou past. 

Plan afspraak

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen je ogen. De lenzen raken niet je hoornvlies, maar drijven op je traanfilm. Door drukverschil neemt de voorkant van je oog een andere vorm aan. Het verschil in vorm zorgt ervoor dat je overdag scherp kunt zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten, zwemmen of als je gewoon geen bril wilt dragen. 

Plan afspraak

lenzen-kind.jpg

Door het toenemende gebruik van smartphones en tablets worden steeds meer kinderen op jonge leeftijd bijziend. Het kind ziet dan van veraf niet meer scherp en hierdoor neemt het risico op oogaandoeningen op latere leeftijd toe. Wij kunnen hierbij helpen! Klik hier voor meer informatie.