Selecteer een pagina

Passende hooroplossing

Net als slechter zien, vergt slechter horen enorm veel energie. Merkt u dat uw gehoor minder wordt? Heeft u bijvoorbeeld moeite met het volgen van gesprekken als het druk is? Kom dan eens bij ons langs voor een gratis en vrijblijvende test. Samen vinden we een passende hooroplossing zodat uw kwaliteit van horen toeneemt en u weer optimaal kunt genieten.

Hoortoestellen

Graag informeren wij u omtrent de vergoedingen van hoortoestellen in 2019. Vanaf 1 januari 2013 is het verplicht om te werken volgens een door Zorgverzekeraars Nederland vastgesteld protocol (het keuzeprotocol Hoorzorg). Dit houdt in dat er volgens audiologische tests en vragenlijsten wordt gezocht naar het meest adequate hoortoestel.

Uw zorgverzekeraar vergoedt 75% van de kosten van een basishoortoestel vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar en polis kunt u de resterende 25% eigen bijdrage vergoed krijgen uit uw aanvullende verzekering. Indien u verzekerd bent bij Achmea of Menzis zijn de vergoedingen wisselend. Dit is mede afhankelijk van uw polis voorwaarden. Vraag ernaar bij een van onze audiciens.

Voorwaarde om in aanmerking te komen voor vergoeding is 35 dB gehoorverlies aan een oor, ongeacht het functioneren van het andere oor. Hiermee komen ook mensen met een eenzijdig gehoorverlies voor vergoeding in aanmerking. Voor aanvullende hulpmiddelen voor het gehoor geldt per 2013 ook het criterium van 35 dB gehoorverlies op het slechtste oor.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met ons via telefoonnummer 077-3982661.

Ringleiding/infrarood/FM

Ringleidingen, FM- of infraroodsystemen worden tot 100% vergoed door de zorgverzekeraar wanneer uw gehoorverlies (gemiddelde van metingen bij 1000, 2000 en 4000 Hz) 35 dB of meer is (VGZ hanteert een grens van 40dB) en u volgens het procotol van Zorgverzekeraars Nederland deze hoorhulpmiddelen nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Het betreft hier een basis model. Enkele zorgverzekeraars staan bijbetaling toe indien u een meer geavanceerde uitvoering wenst.

Hoortoestelverzekering

Sinds kort bestaat er de mogelijkheid om uw hoortoestel te verzekeren tegen verlies, diefstal en schade (van buitenaf). Meer informatie en voorwaarden kunt u vinden op de site van het Hoor Protectie Plan www.hoorprotectieplan.nl

Voor uitgebreide informatie over vergoedingen door zorgverzekeraars verwijzen wij u graag door naar www.hoorwijzer.nl.

Update coronamaatregelen

Lieve mensen,

In amper een week tijd staat het leven van een ieder op z’n kop. Onzekerheid en angst overheersen, maar we mogen zeker ook trots zijn op de samenhorigheid en mooie initiatieven die ontstaan.

De situatie verandert per dag en dat realiseren wij ons ook. De veiligheid en gezondheid van u als klant en van mijn medewerkers gaat boven alles. Omdat we met de dag meer het gevoel hebben dat we juist deze veiligheid en
gezondheid niet meer voldoende kunnen garanderen, zijn wij genoodzaakt de winkel te sluiten tot (voorlopig) 6 april 2020.

Dit besluit kostte mij een aantal slapeloze nachten in een achtbaan van emoties met een lach en een traan. Ik wil graag mijn dankbaarheid uiten omdat ik ontzettend trots ben op mijn team voor hun harde werken en hun daadkracht.

Ondanks de sluiting blijven wij voor u klaarstaan
- van dinsdag t/m zaterdag van 09.00 – 12.00 uur zijn wij te bereiken op (077) 398 26 61.
- indien u een bril, lenzen of gehoortoestel in bestelling heeft staan. Wij nemen contact met u op zodat we samen kunnen bekijken hoe we dit alsnog aan u kunnen afleveren.
- bij acute oogklachten. Neem telefonisch contact met ons op zodat we middels een telefonisch consult verder actie kunnen nemen.
- bij een noodgeval of reparatie. Neem telefonisch contact met ons op zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.
- als u contactlenzen of vloeistof nodig heeft, kunnen we deze voor u bestellen. Stuur dan een e-mail naar info@kruytzeroptiek.nl.

Wij hopen op uw begrip en verwelkomen u graag weer snel in onze winkel. Voor nu veel gezondheid en zorg goed voor uzelf!

Hartelijke groet,
Margo en team Kruytzer