Selecteer een pagina

Verruiming openingstijden coronacrisis

Beste klant,

Wij gaan weer open, dat is goed nieuws! Goed nieuws in deze coronacrisis die ons allen raakt. In de afgelopen weken waarin we tijdelijk gesloten waren, zijn wij constant bezig geweest om er zoveel mogelijk voor u als klant te zijn en waar nodig u toch onze service te kunnen blijven verlenen. We hebben ook hard gewerkt om de winkel zo in te richten dat wij u als klant veilig kunnen ontvangen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Wij hebben de volgende maatregelen genomen:

Op de balie en alle adviestafels hebben wij beschermende plexiglas schermen geplaatst. In de meetruimtes hangt een scherm tussen de opticien en de klant en is op alle apparatuur een beschermend plexiglas scherm bevestigd.

 • Daardoor kunt u van ons het volgende verwachten:
 • Op afspraak: oogmeting
 • Op afspraak: montuur- en glasadvies zoals u van ons gewend bent
 • Reparaties
 • Glas inslijpen

Voor onze hoorafdeling:

 • Op afspraak: (eind)controles
 • Op afspraak: onderhoud hoortoestel(len)

Wat kunnen wij helaas nog niet voor u betekenen:

 • Optometrische onderzoeken
 • Lenscontroles
 • Lensaanpassingen
 • Lensinstructies

Wij zien u graag weer!

Hartelijke groet,
Margo en team Kruytzer

Contactlenzen en Coronavirus

Wij krijgen van klanten geregeld een vraag over het gebruik van contactlenzen in relatie tot het Coronavirus. We geven je daarom hieronder een korte toelichting.

Uit de literatuur is tot op heden (11-04-2020) geen wetenschappelijk bewijs dat het dragen van contactlenzen vermeden moet worden of dat contactlensdragers een groter risico hebben op een besmetting met het Coronavirus dan brillendragers. (1)

Wel wordt geadviseerd om nog meer de regels voor contactlenshygiëne goed in acht te houden.

De belangrijkste regels hierbij zijn:

 • Was altijd goed je handen met zeep en droog ze af met bij voorkeur een papieren handdoek. Doe dit elke keer voordat je de lenzen inzet of gaat uithalen. Kijk nog eens op deze link voor meen goede instructie daarvoor: https://www.youtube.com/watch?v=cbX0xwKORjk
 • Vermijd zo veel mogelijk contact met je gezicht, ogen, neus of mond met ongewassen handen.
 • Als je daglenzen draagt, dan dien je die na één keer dragen weg te gooien. Draag je maand,- nacht,- of harde lenzen die meer onderhoud vergen, reinig de lenzen dagelijks met de voorgeschreven contactlensvloeistof. De aanbeveling hierbij is bovendien om de lenzen goed schoon te wrijven met de contactlensvloeistof.
 • De lenshouder dien je dagelijks schoon te spoelen met de contactlensvloeistof en eventueel met een tissue droog gemaakt te worden. De lenshouder vervolgens open op zijn kop (bij voorkeur niet in de badkamer) laten drogen.
 • Gebruik géén kraanwater om de lenzen of lenshouder te reinigen.

Indien je geen klachten hebt kun je dus gewoon, met inachtneming van bovenstaande regels, je lenzen blijven dragen. Heb je algemene klachten zoals koorts, benauwdheid, verkoudheid en/of hoesten, dan adviseren wij je de lenzen niet te dragen. Ook indien je klachten hebt als rode en/of pijnlijke ogen, gevoeligheid voor licht, last van tranende ogen of afscheiding in de ogen, dan raden we je aan om te stoppen met lenzen dragen en contact met ons op te nemen. Dan kun je overleggen met een van onze optometristen of contactlensspecialisten wat het beste te doen.

Mocht je verdere vragen hebben kun je ons natuurlijk ook altijd bellen op (077) 398 26 61.

(1) https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1367048420300552

Informatie coronacrisis

Verruiming openingstijden
Wij gaan weer open, dat is goed nieuws! Goed nieuws in deze coronacrisis die ons allen raakt. We hebben hard gewerkt om de winkel zo in te richten dat wij u als klant veilig kunnen ontvangen, volgens de richtlijnen van het RIVM.

Meer informatie

Contactlenzen en Coronavirus
Wij krijgen van klanten geregeld een vraag over het gebruik van contactlenzen in relatie tot het Coronavirus. We geven je daarom graag een korte toelichting.

Meer informatie